Pages

Wednesday, 10 July 2013

Pameran Qarin (bertemakan Islamic) di Matic KL

Assalamualaikum semua...
Sempena bulan Ramadhan tahun ni, Sebuah pameran yang bertajuk Pameran Qarin berkonsepkan islam telah diadakan di Matic KL, tidak ketinggalan sy pun join jugak. Artwork yang dipamerkan daripada artis sangatlah hebat (kecuali saya) dan saya pun pertama kalinya join pameran ni. Pertama kali mendengar Pameran ni (apabila di invite oleh rakan) sy terfikir, boleh ke buat karya ni..boleh ke habiskan sebab waktu sangat singkat..kalau tak join mmg rugi? banyak persoalan sebenarnya. Terutama sekali apabila pada waktu itu, office di unit sy sangat bz bz bz dan bz.. Asal ade waktu terluang di ofis, mesti sy study (di library, internet dan buku) pasal kesenian islaam ini. Seperti mana yang kita tahu, seni islam bnyak menggunakan bentuk geometri dan sangat popular selain khat. Idea asal adalah untuk menghasilkan 2 karya berbeza iaitu satu karya berbentuk khat dan satu karya berbentuk abstrak(dalam hati berdoa supaya Allah makbulkan doa untuk siapkan karya ni) Dalam leka membz kan diri dengan kerja ofis dan komitmen sebagai isteri dan ibu, saya gagahkan jua ambil waktu terluang saya (ketika husband dan anak tido) melakar apa yang termampu di atas kertas..dan akhirnya..Alhamdulillah siap juga 2 karya berbeza seperti gambar di bawah tu...


No comments:

Post a Comment