Pages

Tuesday, 27 November 2012

Memoirs of Chimney

...





Free Gaza : artwork for matic kl

salam bahagia....
saiz sekecil 6' x6' tu kalau yang dah biasa melukis kanvas sebesar alam..rasanya agak janggal sikit kot nak buat artwork..tapi aku try jugak la nak buat atau nak join pameran ni...minat kan...fikir punya fikir fikir..last skali aku terfikir akan subject matter yang menyentuh perasan kecil aku ni... GAZA..PALESTINA... aku membuat keputusan untuk membuat artwork yang sedikit hiba..atau seidikit menyentuh perasaan ini...





Sunday, 25 November 2012

Pameran Artgeng 6x6 @ matic kl 2013..saya join itu ...

Assalamualaikum semua...
nak tahu satu perkara....bertempat di matic kl pada 15 disember 2013 nanti...satu pameran 6x6 akan diadakan...dan sudah tentu saya nak join...hurmm...idea untuk artwork mmg dah ada dlm kepala otak ni...tapi sempat siap 50-50 je lagi....kalini sy nak buat artwork yang simple jer...mcm sesape boleh buat jer..hehe


Friday, 23 November 2012

Dunia Topeng

okey..kalau sesapa yg dah baca entry pertama pasal topeng ni, mesti dah paham kan....betol betol malaih kalau nak buat design ni...tapi apakan daya "saya yang menurut perintah".... ini adalah hasilnya....godek sana godek sini....












Wednesday, 21 November 2012

Pameran Mutiara..elegent

okey...ni hasilnya...senang sikit nak design ni..tapi yg masaknya kami lah bahagian perkhidmatan yg mana terpaksa menjadi resercer jugok...nasib nasib

semasa design panel ni...sedikit sebnyak aku dapat tau ape itu mutiara, jenis, cara ambil dn lain lain...lepastu terpaksa search gambar artis...best jugak la








Pameran Topeng....haih...malasnye nak buat

Assalam

Aduh nape malas sangat nak buat design ni.....nanti bertempat di muzium negara pada 20 hb ni InsyaaaAllah, akakn diadakan pameran topeng..dan aku lagi skali diberi tugas untuk membuat design yang diingini...masalahnyer....aku time time ginila yang letih sikit sebab tengah malas ni....aduh...SEMANGAT!!!!

ni bukunyer..buku ni la nanti aku godek godek nak buat design

satu jekan reference..haihh
jom kite tengok ape ade kt dalam nuh...





okey memandangkan sume dah ade...dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim....