Pages

Wednesday, 11 April 2012

Siri Bunga

Salam semua...
harini hari khamis...besok jumaat...yess Sabtu cuti...tapi tapi ahad ade projek besar tengah menunggu pulak..projek yang aku maksudkan bukan projek yang membawa keuntungan untuk aku tapi...ini projek kerja.. Ahad ni terlibat pulak dengan Pembukaan Galeri Diraja di Istana Lama.. hmmm..malasnyer nak pergi..tapi nak buat macamanan kan...tuntutan kerja...kerja sebagai Penolong kurator mestila kena ikut kerja Kurator..kata penolong...mestila kena tolong..haduh...malasnyer

okey..sepanjang tahun tahun berlalu..siri BUNGA telah siap sepenuhnya...namun tak berapa terperinci sgt aliran painting mana aku buat..sama ada style cat air, acrylic ataupun cat minyak.... siri bunga ni aku jadikan sebagai kajian teknik mana yang aku selesa so..secara keseluruhannya aku selesa dengan acrylic... mungkin dan InsyaAllah...next siri akan dibuat crylic sepenuhnya...nak perkenalkan siri bunga ni







Sekian terima kasih
InsyaAllah...suatu hari nanti akan siap juga siri kuala kurau....sebelom tu nak ceritakan sedikit kenapa aku memilih subjek kuala kurau ni

Kuala kurau adalah sebuah perkampungan pendalaman tempat lahir ku... semasa kecil banyak perkara aku berkongsi dengan alam semulajadi yg sangat indah..aku ingin merakamkan detik detik indah itu sebagai kenangan yang dapat aku kongsi dengan anak cucu nanti(kemain)....





Tuesday, 3 April 2012

salam...
alhamdulillah syukur nikmat kepada Allah kerna mengurniakan akal dan bakat ini... bakat ini tidak akan disia-siakan..dan aku sebagai hambanya akan merakam segala detik manis menerusi bayangan dan imaginasi kecilku sewaktu tinggal bersama-sama dengan keluarga ku di kampung halaman yang indah dan permai..dipenuhi dengan kehijauan dan hamparan kasih sayang yang diberikan oleh NYA....amin

gambar diatas adalah salah satu siri lukisan yang akan aku buat di atas kanvas..sebelum itu...untuk mencari mood(kena cari mood sebab tgh bz nih)..meh kite conteng-conteng dulu  :)