Pages

Monday, 16 January 2012

Selamat Datang Januari

Assalamualaikum semua..

Januari datang lagi, tak tentu pasal kite jadi gelabah sebab bnyak kerja yang tertangguh dari tahun lepas, biasalah, tiada manusia yang sempurna. Oklah, kite nak cerite beberapa perkara yang perlu disetelkan pada tahun ini.
pada bulan januari ini sahaja kite kena setelkan 20 kuntum bunga penanggah tambah lagi 200 dan 100, lepas tu kite akan stop buat kerja kahwin disebabkan dah tak mampu untuk membuatnyer. dan sakit dah tangan ni asyik memulas kertas menjadi kelopak bunga, kite pun dah lama x buat kad kahwin disebabkan ramai pelanggan yang asyik minta diskaun dan murah, bukan kite tak nak kasi murah tapi....kalau nak ceriter memang panjang so apekata korang je yang buat kadkahwin baru korang tahu kenapa kite ambil mahal, padahal x dela..makan bnyak sangat kan.
Lepas tu...sebelum akhir januari ni kite akan habiskan satu artwork painting yang mana saya akan memulakannya pada minggu depan(lepas raya cina), benda ini penting...maksud kite, painting ini penting dalam hidup kite kerana saya membesar dengan cara ini, dah jadi sebahagian daripada hidup kite so susah untuk saya lupakan terus, lagipun my hubby lebih prefer kite buat painting. kite akan memulakan siri baru iaitu "memori kuala kurau" bunyik macam kelakar kan hehehe...terdapat dalam 5 painting yang perlu disiapkan...insyaAllah
ok..yang ni kite nak cerite pun agak malu sebab dah terlalu lama benda ni terkubur macamtu jer...NOVEL!!!...still x siap siap lagi, kite stat benda ni dalam tahun 2008(lepas habis belajar) tapi disebabkan kesibukan kerja novel tu terkubur macamtu jer...so dengan azam dan semangat...kite pastikan bulan 3 siap sepenuhnya dan boleh dah dihantar ke mana mana publisher di mesia ni(doakan saye)..oh yer..sebenarnya novel dah siap dah cuma tinggal nak edit jer.

so secara kesimpulannya terdapat 3 benda yang perlu disetelkan iaitu:

1. BUNGA PENANGGAH
2.PAINTING SIRI MEMORI KUALA KURAU
3.NOVEL!!!

ps: doakan saya....

2 comments:

  1. banyak betul job yang nak kena disiapkan tu, semoga semuanya berjaya.hehehehe. terima kasih juga kerana sudi menjengah2 blog saya (^_^)

    ReplyDelete
  2. salam gan ...
    menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
    di tunggu kunjungan balik.nya gan !

    ReplyDelete