Pages

Monday, 8 August 2011

Wedding : GARDEN THEME..dalam taman bunge


Bila kita terfikir pasal English garden wedding, mesti kita akan terfikir tentang sebuah taman yang amat cantik bagai di syurga, bunga Bungan yang cantik dan harum dan juga pemandangan yang hijau semulajadi dan sejuk mata memandang, di sebelah kotak kecil minda kita pula akan terfikir pasal minum teh(tea) yang mana ia popular di kalangan orang berada english diwaktu petang. Kalau nak diikutkan tema ni sungguh mudah dan simple, tak semestinya kita kena buat di dalam taman-taman yang luas dan taman awam, sebenarnya kita juga boleh buat di kawsan lapang atau kawasan bertaman di belakang dan ditepi rumah yang bertanah. Tema ini juga boleh bermain dengan pelbagai warna campuran kerana tema garden adalah untuk semua warna. Keadaan masa dan ketika juga memainkan peranan yang penting, azra suggestkan buat diwaktu pagi, tengahari atau awal petang…untuk diwaktu malam..ermm…mungkin banyak gunakan lampu kot. Jangan lupa letak disetiap meja sebuah atau 1 set teapot yang comel dan juga cupcake serta flower arrangemnts yang comel. Tidak semestinya kita perlu letak bunga rose segar kerana ia mahal kan!!!so..jalan penyelesaiannya boeh letak bunga daisy ke, carnations ke, atau ape ape bunga yang anda rase ok!!!
Sebenarnya kalau nak dikutkan tema English garden ni, jamuan makannyer simple simple jer..tapi dekat Malaysia kite makan nasi berlauk, nasi beriyani lauk kambing panggang tu..tapi itu ikut selera malaysiala..iye tak?


sumber : google






No comments:

Post a Comment