Pages

Wednesday, 10 August 2011

Painting yang kacau bilau

Kenapa seksa sangat nak buat painting nih!!!...xder feel!!!..jenuh dah aku cari mood..kat ceruk rumah aku, dalam bilik mandi, dalam bilik air, dapur, dekat tangga, atas bendul, sofa, katil, depan tv....last-last skali bolehlak mood tu datang dekat belakang sofa..heh!!!...apada...
 
FIRST STEP: macam biasalah..hati n jiwa ni dah berkobar kobar nak conteng kanvas, kalini aku x buat painting macam biasa. Akul lukis dulu guna pencil..lakaran tu aku buat cantekk!!!...terbaek!!!..tetiba aku pening..dah aku buat segala shadow yang amat...nantikan dah letak kaler...aper cer...mestila dah x nampak..hadoyai..mengong sekejap....dah tu...nak kena pulak warna berhati-hati takut terkena shadow pensel tu...hati ni x boleh nak bersabar sebab aku kalau melukis suke conteng-contengnyer ala-ala van gough dengan monier...dalam hati kata "sabar..sabar..warna perlahan-lahan"..tapi dekat jari jemari montok ni rase cam nak tersasar-sasar jer...erkkk...tahan tahan...rasenyer dah x tahan nih...aku pun apalagi..contenglah....so..amik ko..jadila macam kat atas nuh..lain yang dilukis, lain yang dikaler...


















SECOND STEP: haha...agak agaknyer aku rase macam lain macam jew..aku nyer style nih..aitt..cboleh jadi nih, aduih..aku dah pening!!!..amik jalan shortcut...amik berus paling besau skali...zass!!..zass!!..zass!!...so jadilah step yang macam kat bawah nuh...haih pelik harini.

Third step : arghh!!!!...malas malas malas..dah xder mood...I'm not in the MOOD today...so, dengan malsnyer aku ambil acrylic tanpa celup air...zass!!..zass!!..zas!!..jadilah bunga n daun ikut suke hati aku..heheh.
 

















Finally : so..beginilah rupenyer kalau dah x der mood nak melukis..tapi aku ambil nasihat mak aku...buat keje tu sampai habis..jangan x habiskan..x elok sebagai pompuan...
hehehe..thanks mak..nasihat mu amat berguna..i love u

3 comments:

  1. cantikla lukisan nie Azra... kalau la dpt letak kat bilik tdo Or ruang tamu saya, kan best..hehehe.....

    pandai puan melukis & berdarah seni, sbb saya nie mmg xde darah seni...(^_^)

    ReplyDelete
  2. cantik...kagum dengan bakat sebagai pelukis ni...sue xpandai lgsg melukis...

    ReplyDelete
  3. Hardy boy = terima kasih..ini semua pemberian tuhan

    Suriani azwan = terima kasih juge..nanti azra buat tips nak lukis dengan senang ye...thanks

    ReplyDelete