Pages

Wednesday, 3 August 2011

painting : SIRI MERAK 1

ini adalah hasil siri painting saya yang latest...yang terdahulu siri BUNGA...sekarang Merak pulak..heheh. Step by step by me: azra

langkah 1: lukis dahulu gambar merak, kalau x beraper nak reti lukis, just tekap je guna kertas karbon.

langkah 2 : saya gunakan warna poster BUNCHO, sebab ia murah dan senang nak blend. warna dulu bahagian kepala dan leher merak.

langkah 3 : masukkan pula cat biru(macam nak memasak lak main masuk masuk)

langkah 4: blend kan kedua dua warna tadi supaya bersatu atau soft, pastu bolehlah buat efek bulu putih tu just kuis kuis jer brush.

langkah 5 : tarik tarik pula warna biru dan hijau supaya ia nampak soft

langkah 6 : macamnilah jadinyer..

langkah 7: berikutnyer..ikut kreativiti

langkah 8: ikut kreativiti, bnyakkan teknik blend jer..kalau salah..blend dengan kaler lain pula

langkah 9 : ok..dah nak jadi kepak

langkah 10 : penuhkan warna

langkah 11 : hampir hampir....buat detailing

langkah 12 : tara!!!!...siap dah...boleh lagi improve dlm segi detailing yer.

2 comments: