Pages

Wednesday, 17 August 2011

Lisa Surihani

Assalamualaikum...
Sape la yang tak suke Lisa Surihani kan....aku antara ribuan peminat..dan my hubby pun minat dkt dia jugak, Lisa ni cantik, kalau berlakon jadi jahat pun nmpak cantik juga... kalau berlakon jadi baik..alahai bertambahlah ayu, aku pun tak pasti dia ni berdarah campuran aper...agaknyer inggeris kot atau arab ker...sebab lawa kan...tapi tak semua sempurna...dia ni pun pelat jugak...tapi okeyla..pelat pun terkenal...ko??







tara.... membebel dari tadi...dah siap dah...hmm tak serupa sgt la, oke takper try again lah..

Monday, 15 August 2011

tips tips perkahwinan tema peach

Peach wedding - The idea of marriage to awedding asweet, gentle and romantic, why not choose the color of peach. This color contains the meaning of admiration in others. In a wedding, this color can mean your admiration in the pair and vice versa. Combine peach with orange color to enhance and sharpen the sweet peach. To enhance the romantic, combine peach color with white. If you want to add the impression of masculine, combine peach color with black.
If you use a bridal gown, you can choose the color of peaches for a reception dress that can be combined with any other color. And for those of you who use wedding dress, can choose the color of peach as a theme bridesmaid dresses. Do not forget to wear a peach-colored shoe to sweeten ypour appearance.
To add nuance peach at awedding, you can order foods that contain this exotic fruit. For example, peach pudding or peach flavor drinks. Peach in addition to the sweet taste, also contain high vitamin c and can prevent premature aging and cancer. Make your wedding more romantic and sweet with wedding ideas, peach wedding.....speaking london plak saye..hihhihi


Wednesday, 10 August 2011

Painting yang kacau bilau

Kenapa seksa sangat nak buat painting nih!!!...xder feel!!!..jenuh dah aku cari mood..kat ceruk rumah aku, dalam bilik mandi, dalam bilik air, dapur, dekat tangga, atas bendul, sofa, katil, depan tv....last-last skali bolehlak mood tu datang dekat belakang sofa..heh!!!...apada...
 
FIRST STEP: macam biasalah..hati n jiwa ni dah berkobar kobar nak conteng kanvas, kalini aku x buat painting macam biasa. Akul lukis dulu guna pencil..lakaran tu aku buat cantekk!!!...terbaek!!!..tetiba aku pening..dah aku buat segala shadow yang amat...nantikan dah letak kaler...aper cer...mestila dah x nampak..hadoyai..mengong sekejap....dah tu...nak kena pulak warna berhati-hati takut terkena shadow pensel tu...hati ni x boleh nak bersabar sebab aku kalau melukis suke conteng-contengnyer ala-ala van gough dengan monier...dalam hati kata "sabar..sabar..warna perlahan-lahan"..tapi dekat jari jemari montok ni rase cam nak tersasar-sasar jer...erkkk...tahan tahan...rasenyer dah x tahan nih...aku pun apalagi..contenglah....so..amik ko..jadila macam kat atas nuh..lain yang dilukis, lain yang dikaler...


















SECOND STEP: haha...agak agaknyer aku rase macam lain macam jew..aku nyer style nih..aitt..cboleh jadi nih, aduih..aku dah pening!!!..amik jalan shortcut...amik berus paling besau skali...zass!!..zass!!..zass!!...so jadilah step yang macam kat bawah nuh...haih pelik harini.

Third step : arghh!!!!...malas malas malas..dah xder mood...I'm not in the MOOD today...so, dengan malsnyer aku ambil acrylic tanpa celup air...zass!!..zass!!..zas!!..jadilah bunga n daun ikut suke hati aku..heheh.
 

















Finally : so..beginilah rupenyer kalau dah x der mood nak melukis..tapi aku ambil nasihat mak aku...buat keje tu sampai habis..jangan x habiskan..x elok sebagai pompuan...
hehehe..thanks mak..nasihat mu amat berguna..i love u

Monday, 8 August 2011

Wedding : GARDEN THEME..dalam taman bunge


Bila kita terfikir pasal English garden wedding, mesti kita akan terfikir tentang sebuah taman yang amat cantik bagai di syurga, bunga Bungan yang cantik dan harum dan juga pemandangan yang hijau semulajadi dan sejuk mata memandang, di sebelah kotak kecil minda kita pula akan terfikir pasal minum teh(tea) yang mana ia popular di kalangan orang berada english diwaktu petang. Kalau nak diikutkan tema ni sungguh mudah dan simple, tak semestinya kita kena buat di dalam taman-taman yang luas dan taman awam, sebenarnya kita juga boleh buat di kawsan lapang atau kawasan bertaman di belakang dan ditepi rumah yang bertanah. Tema ini juga boleh bermain dengan pelbagai warna campuran kerana tema garden adalah untuk semua warna. Keadaan masa dan ketika juga memainkan peranan yang penting, azra suggestkan buat diwaktu pagi, tengahari atau awal petang…untuk diwaktu malam..ermm…mungkin banyak gunakan lampu kot. Jangan lupa letak disetiap meja sebuah atau 1 set teapot yang comel dan juga cupcake serta flower arrangemnts yang comel. Tidak semestinya kita perlu letak bunga rose segar kerana ia mahal kan!!!so..jalan penyelesaiannya boeh letak bunga daisy ke, carnations ke, atau ape ape bunga yang anda rase ok!!!
Sebenarnya kalau nak dikutkan tema English garden ni, jamuan makannyer simple simple jer..tapi dekat Malaysia kite makan nasi berlauk, nasi beriyani lauk kambing panggang tu..tapi itu ikut selera malaysiala..iye tak?


sumber : google






Wednesday, 3 August 2011

Tips tips perkahwinan Tema Hijau

Warna Hijau
         
Jika anda memilih warna kesukaan anda iaitu hijau, maka anda adalah seorang yang sangat romantik, menyukai keindahan, menyenangi alam dengan udara yang sejuk, damai tiada percakaran dan peperangan. Kamu adalah seseorang yang selalu memegang prinsip. Dalam hal bercinta kamu mengidam-idamkan calon teman hidup yang penuh toleransi dan dapat dipercaya. 
Warna Hijau dalam perkahwinan 
Di dalam perkahwinan hijau amat sesuai dan menyerlah jika hijau lembut dipandankan dengan rona krim atau putih, jika inginkan tema yang futuristik atau moden..boleh digandingkan dengan silver. Bagi Hijau tua pula, elok digandingkan dengan warna hitam untuk menampakkan majlis yang elegen.



Hijau Gelap dan hijau muda mix dengan kaler gelap(hitam or coklat)

apple green mix dengan silver , white or cream

dark green

painting : SIRI MERAK 1

ini adalah hasil siri painting saya yang latest...yang terdahulu siri BUNGA...sekarang Merak pulak..heheh. Step by step by me: azra

langkah 1: lukis dahulu gambar merak, kalau x beraper nak reti lukis, just tekap je guna kertas karbon.

langkah 2 : saya gunakan warna poster BUNCHO, sebab ia murah dan senang nak blend. warna dulu bahagian kepala dan leher merak.

langkah 3 : masukkan pula cat biru(macam nak memasak lak main masuk masuk)

langkah 4: blend kan kedua dua warna tadi supaya bersatu atau soft, pastu bolehlah buat efek bulu putih tu just kuis kuis jer brush.

langkah 5 : tarik tarik pula warna biru dan hijau supaya ia nampak soft

langkah 6 : macamnilah jadinyer..

langkah 7: berikutnyer..ikut kreativiti

langkah 8: ikut kreativiti, bnyakkan teknik blend jer..kalau salah..blend dengan kaler lain pula

langkah 9 : ok..dah nak jadi kepak

langkah 10 : penuhkan warna

langkah 11 : hampir hampir....buat detailing

langkah 12 : tara!!!!...siap dah...boleh lagi improve dlm segi detailing yer.