Pages

Tuesday, 28 June 2011

freestyler

Assalamualaikum


Artwork ni aku buat dengan pensil 2 b yang dah nak habis..ala ala pendek sikit....aku rase lagi panjang jari kelingking aku....taksub jugek aku buat bende ni...biasalah bila dah pegang pensel....lupa diri jap...heheh..

macam mana boleh timbul idea ni?
soalan yang bagus....terima kasih yer cik wartawan di sana...

timbulnyer idea ni bila aku asyik dok termenung sorang sorang kt apartment aku di vista angkasa...tingkat 7..tinggi kan untuk mencurahkan dan mendapat kan idea yang bercambah cambah...oleh itu...aku ni memang pesen selalu pegang pensel.....aku pulak masa tu solo(bujang) xder boipren....nak buat ape cuti cuti sabtu ahad..member rumah plak ada yang keje syif pagi/malam....ada jugek yang deting awal awal pagi ngan bf diorang....jeles gak ler masa tu...huhuhu sian...xder boyfriend....hmmmm.....berangan jap...

ok...sambung membebel....bila dah tatau nak buat aper...mula la aku lepak kat balkoni sesambil ushar pakwe orang yng sibuk menjemput gf dekat area apartment aku nih...sesambil tu aku mulakan proses menconteng dekat buku sketch aku....lorek punyer lorek ...curve sana..curve sini...shadow sana shadow sini...tetiba...aittt...jadi huruf A....tetiba aku rasa senyap..sunyi jer....burung burung berkicauan pun xder....Astaghfirullahalazim.....tuhan itu maha kuasa....korang tahu ape maksud aku...

waktu tu dah nak masuk zohor...sebab asyik sangat buat sketch...aku lupa prepare nak solat...A ialah Allah SWT..dimana mana sahaja Allah memerhatikan aku...mungkin korang rase bunyik nyer macam over..tapi itulah yang aku rasa waktu tu....so..bergegas aku g semayang...

Alhamdulillah..tuhan sentiasa melihat kita..melihat dosa kita dan melihat pahala kita...

amin ...amin ya Rabbal Alamin

No comments:

Post a Comment