Pages

Wednesday, 29 June 2011

kerja dah bermula....

Salam semua....

seperti biasa....rutin harian dah start dah...ingatkan td nak keluar nak hntar stiker yang customer pesan tu...tapi x jadi lak...kalau tak bleh jalan jalan shopping cuci mate jap kt mesjid india nuh...huhu
xpelah...saye dah janji ngan mak saye nak g shopping sabtu nih...so boleh simpan dulu duit and kumpul list baju kurung ape nak beli for raya nanti..horray!!!....

tool saye....

SAYA DAN BLOG BARU...

harini teruja update blog....dah lama x update....update dari pukul 9 sampai kul 4....jawab semua email..jawab semua tempahan...okey...harini dah setel perkara dalam hidup saye....so balik ni..rehat secukupnyer....besok 30 hb jun....sambung balik rutin harian....kalau ade saye terlupa nak jawab email sebab kesibukan saya mengupdate blog...silalah email saya lagi skali..atau komen jer dekat bawah ni....ok bai

Tuesday, 28 June 2011

MY VECTOR ART-urban style and people

Assalamualaikum


Hai semua....part yang paling best tatkala aku buat amidala ni ialah part rambutnyer..layannnzzz jer....
ni ada biografi sikit pasal dia...

Born in a mountain village on Naboo 46 years before the events of Star Wars Episode IV: A New Hope (1977), Padmé Naberrie is known successively by her regal name as Queen Amidala and Senator Amidala. She is a key politician in the Galactic Republic who holds to the principles of democracy and rule of law. As an opponent of militarism, she attracts many enemies during the turbulent Separatist crisis and Clone Wars, which lead to the creation of the Galactic Empire.

wahh..kemain ade biografi bagai

freestyler

Assalamualaikum


Artwork ni aku buat dengan pensil 2 b yang dah nak habis..ala ala pendek sikit....aku rase lagi panjang jari kelingking aku....taksub jugek aku buat bende ni...biasalah bila dah pegang pensel....lupa diri jap...heheh..

macam mana boleh timbul idea ni?
soalan yang bagus....terima kasih yer cik wartawan di sana...

timbulnyer idea ni bila aku asyik dok termenung sorang sorang kt apartment aku di vista angkasa...tingkat 7..tinggi kan untuk mencurahkan dan mendapat kan idea yang bercambah cambah...oleh itu...aku ni memang pesen selalu pegang pensel.....aku pulak masa tu solo(bujang) xder boipren....nak buat ape cuti cuti sabtu ahad..member rumah plak ada yang keje syif pagi/malam....ada jugek yang deting awal awal pagi ngan bf diorang....jeles gak ler masa tu...huhuhu sian...xder boyfriend....hmmmm.....berangan jap...

ok...sambung membebel....bila dah tatau nak buat aper...mula la aku lepak kat balkoni sesambil ushar pakwe orang yng sibuk menjemput gf dekat area apartment aku nih...sesambil tu aku mulakan proses menconteng dekat buku sketch aku....lorek punyer lorek ...curve sana..curve sini...shadow sana shadow sini...tetiba...aittt...jadi huruf A....tetiba aku rasa senyap..sunyi jer....burung burung berkicauan pun xder....Astaghfirullahalazim.....tuhan itu maha kuasa....korang tahu ape maksud aku...

waktu tu dah nak masuk zohor...sebab asyik sangat buat sketch...aku lupa prepare nak solat...A ialah Allah SWT..dimana mana sahaja Allah memerhatikan aku...mungkin korang rase bunyik nyer macam over..tapi itulah yang aku rasa waktu tu....so..bergegas aku g semayang...

Alhamdulillah..tuhan sentiasa melihat kita..melihat dosa kita dan melihat pahala kita...

amin ...amin ya Rabbal Alamin

My Diri

memperkenalkan diri saya
azrasophie..well tu nama glamer je..sebenarnya nama saya azizah..legend tak nama tu..nama dah legend, perangai pon legend..gitew. Tujuan buat blog ni semata mata nak tunjukkan atau share kepada readers dan follower tentang kehidupan saya yang dahulunya huru hara dan sekarang seperti happy ending fairytales, well tak mudah sebenarnya kita nak kecapi kehidupan yang bahagia, setidaknya berbagai liku2 hidup dan rintangan yg perlu kita lalui, aku sendiri pun dulu macam nak bunuh diri je sebab why..whyyy hidup aku huru hara sangat, tak macam sesetengah orang yang swetttt gitu...why